Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Kuře tandúri s mátou

Vydejte se s námi na výlet do Indie...
Autor:
Hodnocení:
3 (hlasy)
Počet porcí: 4
Doba přípravy: Do hodiny
Marinování Pečení: 30 minut
P
Studená omáčka a dip Asijská

Ingredience

    • 150 g bílého nízkotučného jogurtu
    • 2 stroužky česneku, rozdrcené
    • 1 lžička mletého římského kmínu
    • 1 lžička chilli
    • špetka mleté kurkumy
    • trocha červeného potravinářského barviva (nemusí být)
    • 4 kuřecí prsíčka bez kůže, ale pokud možno s kostí
    • rýže nebo chlebové placky k podávání

    Na mátovou zálivku:

    • 1 svazek čerstvé máty
    • 5cm kousek okurky, oloupaný a pokrájený na drobné kostičky
    • 1 malý stroužek česneku, nahrubo nasekaný
    • 150 g bílého nízkotučného jogurtu
    • střik čerstvé citronové šťávy
    • sůl a pepř na dochucení

Příprava jídla

1. Smíchejte marinádu
Ve velké ploché misce promíchejte jogurt, česnek, kmín, chilli, kurkumu a barvivo, pokud jej používáte. Přidejte trochu soli a pepře.

2. Marinujte
Do prsíček udělejte několik hlubokých zářezů, vložte do marinády a ponechte v ní třicet až šedesát minut. Občas otočte.

3. Namixujte zálivku

Mátu, okurku a česnek dejte do mixéru a najemno rozmixujte. Přidejte jogurt a znovu prošlehejte, pak vše zastříkněte citronovou šťávou, osolte a opepřete. Nechte až do podávání v chladu.

4. Pečte

Troubu zahřejte na 200 °C. Kuřecí maso dejte na nepřilnavý plech nebo použijte pečicí papír a pečte doměkka, asi půl hodiny. Podávejte přelité zálivkou a s rýží či plackami.
Nahlásit chybu v receptu
REKLAMA

Přidat komentář