Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Jablka s marcipánem

Rychlý a snadný ovocný dezert z mikrovlnky
Autor:
Hodnocení:
2 (hlasy)
Počet porcí: 4
Doba přípravy: Do 30 minut
Vaření: 5 minut Odležení: 5 minut
P
Britská

Ingredience

    • 2 středně velká jablka
    • 80 g marcipánu
    • 8 lžic směsi nasekaného sušeného ovoce zakapaného likérem či destilátem (pod názvem mincemeat prodává například Marks & Spencer)
    • najemno strouhaná kůra a šťáva z 1 malého biocitronu

Příprava jídla

Jablka rozpulte a vykrojte z nich jádřince, stopky a bubáky. Poloviny naskládejte jamkou nahoru do nádoby vhodné do mikrovlnné trouby. Marcipán nasekejte nebo rozdrobte na kousíčky a smíchejte s ostatními přísadami kromě citronové šťávy. Lžící rozdělte na jablka a zakapejte citronovou šťávou.

Nádobu přetáhněte plastovou fólií, kterou pak na několika místech propíchněte. Vložte do mikrovlnné trouby a 4 až 5 minut vařte na vysoký výkon. Pokud vaše mikrovlnka nemá otočný talíř, mísu v polovině doby vaření obraťte.

Mísu vyjměte z trouby, sejměte z ní fólii a dezert nechte před podáváním 5 minut odležet.

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Pečená jablíčka s datlemi

REKLAMA

Přidat komentář