Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Hráškové 'rizoto'

Klasickým doprovodem k ossobucu je šafránové rizoto. Místo rýže můžete použít i kroupy (spařte je na cedníku horkou vodou a pak duste podobně jako rýži). Není ovšem nad rýži těstovinovou – je totiž prakticky nerozvařitelná.

Vydání: 2004/9
Autor:
Hodnocení:
6 (hlasů)
Počet porcí: 4
Doba přípravy: Do 30 minut
PT25M
Vaření 0:25
Italská

Ingredience

    • 1 kostku zeleninového vývaru
    • 250 g těstovinové rýže (doporučujeme značku Ghigi)
    • 80 g másla
    • 1 jemně nakrájenou cibulku
    • 1 stroužek česneku, rozdrcený
    • 1 řapík celeru, jemně nakrájený
    • 70 ml suchého bílého vermutu (například martini) nebo  aromatického bílého vína (muškát)
    • 200 g mraženého hrášku
    • 4 lžíce stouhaného parmazánu
    • hrst čerstvé, jemně nakrájené petrželky
    • sůl a pepř na dochucení

Příprava jídla

1. Bujonovou kostku rozpusťte v hrnci s litrem vroucí vody. Vsypte těstovinovou rýži a povařte podle návodu. Dvě minuty před koncem varu přisypte hrášek. Směs sceďte, ale trochu vývaru uchovejte na pozdější zvláčnění. Rýži s hráškem vraťte do hrnce.

2. V pánvi na větší části másla smažte asi 5 minut cibulku, česnek a celer. Zelenina by měla změknout, ale ne zhnědnout. Zalijte vermutem nebo vínem a nechte ho téměř odpařit. Stáhněte z ohně.

3. K rýži s hráškem vsypte zeleninu z pánve a pečlivě odškrabejte všechny voňavé přípečky. Přimíchejte parmazán, petrželku, zbylé máslo a hojně opepřete. Hrnec vraťte na oheň a vše mírně prohřejte za stálého míchání, až je směs hladká a krémovitá; bude lepší, přidáte-li pár lžic uschovaného vývaru.
Nahlásit chybu v receptu
REKLAMA

Komentáře

Obrazek uzivatele
Recept se nachází v č.9/04, str.26
Obrazek uzivatele
Příjemný recept. Velmi rychlý a snadný. Namísto těstovinové rýže používám tarhoňu - tu mám spolu s mraženým hráškem vždy doma, takže je to skvělý recept pokud potřebuji spotřebovat zbytek parmazánu a nevím, co rychle uvařit.

Přidat komentář