Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Grilovaný losos s kadeřávkem a vermutovou omáčkou

Sváteční večeře jako z dobré restaurace. Už za půl hodiny nesete na stůl!
Autor:
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Počet porcí: 4
Doba přípravy: Do 30 minut
Grilování: 10 minut
P
Zelenina Britská

Ingredience

    • 4x 175–200g čerstvé filety z lososa, nejlépe 2,5 cm silné
    • 50 g rozpuštěného másla + trocha másla na vymazání
    • 140 g kadeřávku (kapusty kadeřavé) nakrájeného na proužky
    • drobné nové lojovité brambory (varný typ A) vařené ve slupce v páře
    • sůl a čerstvě mletý pepř

    Na omáčku:
    • 600 ml rybího vývaru
    • 4 lžíce smetany ke šlehání, nejlépe 40%
    • 4 lžíce suchého bílého vermutu
    • 85 g studeného másla, nakrájeného na kousky
    • 1 lžička čerstvých lístků tymiánu (mladých a měkkých)

Příprava jídla

1. Zahřejte gril na vysokou teplotu. Připravte omáčku: Vývar, smetanu a vermut vlijte do středně velkého rendlíku a prudce vařte, aby se objem zredukoval na čtvrtinu. Stáhněte z ohně a udržujte v teple.

2.
Lososa potřete ze všech stran polovinou másla, osolte a opepřete. Dejte ho na plech lehce vytřený máslem a grilujte 8 minut, aby byl taktak propečený.

3.
Zatímco se losos peče, přiveďte k varu hrnec osolené vody, vsypte kadeřávek a 3–4 minuty ho vařte. Pak ho slijte, důkladně osušte, vraťte do hrnce a smíchejte se zbývajícím rozpuštěným máslem. Přiklopte, aby zůstal teplý.

4.
Omáčku zahřejte těsně pod bod varu, pak po jednotlivých kouskách vmíchejte vychlazené máslo. Přimíchejte tymián a dochuťte solí a pepřem.

5.
K podávání rozdělte kadeřávek na prohřáté talíře, navrch položte lososí filety. Trochu omáčky nakapejte na rybu a další přes kapustu. Podávejte s bramborami a zbývající omáčkou v omáčníku nebo malém džbánku.


Nahlásit chybu v receptu
REKLAMA

Přidat komentář