Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Rozpečené brambory

Vyzkoušejte lahodný tradiční skotský způsob úpravy brambor. Výborně se hodí obzvlášť pro chladné dny. Brambory by měly být měkké jako kaše a současně by v nich měly být rozlišitelné kousky.
Autor:
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Počet porcí: 8
Doba přípravy: Více než hodinu
Pečení: necelé 2 hodiny
P
Britská

Ingredience

    • 12 velkých brambor na pečení (varný typ C, moučnaté)
    • 4–6 lžic výpeku z hovězího (nemáte-li, použijte máslo)
    • 4 velké cibule nakrájené na tenká kolečka
    • 300 ml hovězího vývaru
    • sůl a pepř

Příprava jídla

Co můžete udělat den předem
1. Zahřejte troubu na 180 °C, horkovzdušnou na 160 °C. Brambory vydrhněte, oškrábejte a zbavte všeho nedobrého, ale pokud nechcete, neloupejte. Výpek nebo máslo zahřejte ve velkém hlubokém rendlíku, aby roztály, a pak přidejte cibuli. Na mírném plameni cibuli vařte, občas promíchejte, aby začala měknout a získávat světle zlatavý odstín. Bude to trvat asi deset minut.

2.
Brambory nakrájejte na tenká kolečka, přidejte je do rendlíku, přelijte vývarem. Osolte a opepřete. Zamíchejte vařečkou, aby se cibule smísila s bramborami.

3.
Směs přendejte do velké mělké zapékací nádoby. Zakryjte alobalem a pečte asi hodinu až hodinu a půl, nebo tak dlouho, aby brambory změkly do rozpadava. Sejměte alobal, brambory promíchejte se spodní opečenou vrstvou, osolte a opepřete.

V den D
4.
Zahřejte troubu na 220 °C, horkovzdušnou na 200 °C. Brambory dejte v odkryté zapékací míse prohřát na 15–20 minut nebo na tak dlouho, aby získaly zlatohnědou barvu.

Podávejte nejlépe ke zvěřině na pivu s opilými švestkami.

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Brambory: jejich cesta i přehled druhů

REKLAMA

Přidat komentář