Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Promačkaný tuřín s karotkou

Vynikající příloha k dušené zvěřině nebo hovězímu
Autor:
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Počet porcí: 8
Doba přípravy: Do hodiny
Vaření: 20 minut
P
Zelenina Britská

Ingredience

    • 700 g oloupané a nahrubo nasekané mrkve
    • 900 g tuřínu (nebo kedluben) oloupaného a nakrájeného na stejně velké kousky
    • 1 svazek jarních cibulek, najemno nasekaných
    • 50 g másla
    • šťáva ze 2 středních pomerančů
    • sůl a pepř

Příprava jídla

Co můžete udělat den předem
1. Mrkev a tuřín dejte do hrnce a zalijte osolenou vodou. Přiveďte k varu, pak stáhněte plamen a nechte zvolna probublávat asi 15 minut. Přidejte jarní cibulky a vařte ještě 5 minut nebo aby tuřín i mrkev změkly.

2.
Zeleninu slijte přes velký cedník, vraťte do hrnce a rozšťouchejte šťouchadlem na brambory, aby se kusy rozpadly, ale nebyly na hladkou kaši. Přikryjte a uchovejte na chladném místě.

V den D
3.
Do zeleniny vmíchejte máslo a pomerančovou šťávu, hřejte na středním plameni, aby se tuřín prohřál, a pořádně osolte a opepřete.

Podávejte nejlépe ke zvěřině na pivu s opilými švestkami.

Nahlásit chybu v receptu
REKLAMA

Přidat komentář