Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Zelný salát

Křupavý salát jezte nejlépe k masu nebo klobáskám.
Autor:
Hodnocení:
11 (hlasů)
Počet porcí: 6
Doba přípravy: Více než hodinu
Odležení
P
Salát Česká

Ingredience

    • 500 g (asi ½ menší hlávky) bílého zelí
    • 1 velká cibule (i červená), nakrájená najemno
    • šťáva z ½ citronu
    • 1 lžička soli
    • 2 lžíce cukru krystal
    • 1 lžíce slunečnicového oleje
    • 1 lžička kmínu (i drceného)
    • čerstvě nastrouhaný křen

Příprava jídla

1. Zelí je základ
Zelí nakrájejte nebo nakrouhejte na jemné nudličky. Přimíchejte cibuli a zakapejte citronem. Osolte, přidejte cukr, olej, kmín a křen podle chuti – raději opatrně, po troškách a průběžně ochutnávejte.

2. Nechte to odležet
Všechno důkladně promíchejte (směs můžete promačkat i rukama, zelí pěkně zkřehne a pustí šťávu) a nechte aspoň hodinku odležet. Pak teprve podávejte, buď jako přílohu, nebo samotné.
Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Houbové menu

Houbové menu

Červený zelný salát s hroznovým vínem

REKLAMA

Přidat komentář