Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Krůta zapečená s bramborami

Brambory připravované dohromady s masem jsou skvělé!
Autor:
Hodnocení:
6 (hlasů)
Počet porcí: 4
Doba přípravy: Do hodiny
Vaření: 45 minut
P

Ingredience

    • 750 g brambor
    • snítka čerstvého rozmarýnu nebo několik jehliček sušeného
    • 50 g másla
    • 1 lžíce olivového oleje
    • špetka nastrouhaného muškátového oříšku
    • 600 g vařeného krůtího masa
    • 200 ml zakysané smetany
    • 2 lžíce kremžské hořčice
    • hrst parmazánu, nejlépe čerstvě nastrouhaného
    • sůl a pepř

Příprava jídla

1. Poskládejte
Brambory oloupejte, nakrájejte na kolečka či klínky, vložte do hrnce, zalijte horkou vodou, osolte a uvařte doměkka – trvá to 12–15 minut. Do hrnce během vaření přidejte rozmarýn (trochu si ho nechte na ozdobu), krásně brambory provoní. Pekáč vymastěte máslem, rovnoměrně poklaďte bramborami a zakápněte olejem. Stejnoměrně osolte, opepřete, přidejte muškátový oříšek a navrch položte pokrájené krůtí maso.

2. Zalijte a zapečte
Zakysanou smetanu nalijte do misky, vidličkou prošlehejte s hořčicí a směs přelijte přes maso. Posypte parmazánem. V troubě rozpálené na 190 °C zapékejte půl hodiny, aby povrch zezlátl.
Nahlásit chybu v receptu
REKLAMA

Přidat komentář