Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Zapečené penne s klobásou

Sytý oběd hotový za půl hodiny. Ideální po návratu z lyžování, z túry za chladného počasí nebo po dopoledni stráveném přípravou zahrady na zimu či jaro.
Autor:
Hodnocení:
5 (hlasů)
Počet porcí: 4
Doba přípravy: Do 30 minut
Vaření a zapékání: 25 minut
P
Americká

Ingredience

    • 350 g trubkovitých těstovin (penne)
    • 250 g smetanového sýra mascarpone
    • 2 lžičky kremžské hořčice
    • 4 jarní cibulky, nakrájené na silnější plátky
    • 250 g paprikové klobásy (chorizo, čabajka), na kousky
    • 200 g vláčnějšího sýra (blaťácké zlato), na kostičky
    • sůl a pepř na dochucení

Příprava jídla

1. Vařte
Těstoviny uvařte tak, aby byly pevné na skus. Předehřejte troubu na 200 °C. Penne důkladně sceďte a vraťte do hrnce. Vmíchejte k nim mascarpone i hořčici a důkladně promíchejte.

2. Zapékejte
Vmíchejte cibulky, klobásu, sýr, osolte, opepřete. Vsypte do zapékací misky a pečte 15–20 minut, aby byl povrch křupavý.
Nahlásit chybu v receptu
REKLAMA

Přidat komentář