Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Rybí prsty s rajčatovou omáčkou

Domácí rybí prsty jsou mnohem lepší než kupované! Naše verze se navíc peče v troubě, takže odpadá smažení ve vrstvě oleje.
Autor:
Hodnocení:
1 (hlas)
Počet porcí: 4
Doba přípravy: Do 30 minut
Pečení: 15 minut
P
Britská

Ingredience

    • 410 g konzervovaných rajčat s bylinkami či česnekem (nám se osvědčila zn. Valfrutta)
    • 2 lžíce octa, nejlépe jablečného
    • 1 lžíce cukru
    • ½ lžičky mletého nového koření
    • 4 filety z bělomasé ryby, bez kůže, každý o hmotnosti asi 140 g
    • 50 g hladké mouky
    • 2 menší vejce, prošlehaná
    • 100 g strouhanky
    • olivový olej na zakápnutí
    • sůl na dochucení

Příprava jídla

1. Nejdřív připravte omáčku Předehřejte troubu na 190 °C. Než se rozpálí, připravte si rajčatovou omáčku. Rajčata, ocet, cukr, nové koření a špetku soli vložte do rendlíku. Směs přiveďte k varu, ztlumte oheň a nechte čtvrt hodiny probublávat, aby se všechny chutě pěkně spojily. Pak odstavte z ohně a nechte vychladnout.

2. A teď rybu!  Mezitím nakrájejte rybí filety do tvaru ,prstů‘. Mouku promíchejte se solí a ryby v ní důkladně obalte. Pak je namočte do vajec a obalte ve strouhance. Plech vyložte pečicím papírem. Položte na něj kousky obalených ryb, pokapejte je olivovým olejem a pečte pěkně dokřupava; nemělo by to trvat déle než dvanáct až patnáct minut. Podávejte s rajčatovou omáčkou, a pokud chcete, i s pečivem.
Nahlásit chybu v receptu
REKLAMA

Přidat komentář