Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Vaječný chléb

Sladké hlavní jídlo hotové během patnácti minut!
Autor:
Hodnocení:
1 (hlas)
Počet porcí: 2
Doba přípravy: Do 30 minut
P
Chléb a pečivo Francouzská

Ingredience

    • 200 ml mléka
    • 2 kapky vanilkové tresti
    • ¼ lžičky mleté skořice
    • 1 velké vejce
    • 2 lžíce přírodního krupicového cukru
    • 4 plátky toustového chleba (případně starší veky, vánočky či bábovky), na trojúhelníky
    • 25 g másla
    K podávání:
    • krupicový cukr
    • malinová nebo meruňková zavařenina, sirup, javorový sirup nebo med
    • případně ovocná omáčka (mražené ovoce svařené s cukrem)

Příprava jídla

1. Začněte lázní
Mléko, vanilku a skořici promíchejte v mělkém talíři nebo misce. V jiné misce rozmíchejte vejce s cukrem. Plátky pečiva z obou stran krátce namočte v ochuceném mléce a pak ve vaječné lázni.

2. Smažte trojúhelníčky
Ve velké pánvi s nepřilnavým dnem rozehřejte na středním plameni máslo. Postupně v něm osmahněte všechny plátky namočeného pečiva. Smažte je tři až čtyři minuty z každé strany, až pěkně zezlátnou. Přesuňte je na talíře a poprašte cukrem.
Nahlásit chybu v receptu
REKLAMA

Přidat komentář