Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Italský hroznový koláč

Šťavnatý a vláčný koláč typický pro italské vinobraní.

Vydání: 2007/9
Autor:
Hodnocení:
8 (hlasů)
Počet porcí: 8-10
Doba přípravy: Do 30 minut
PT40M
Pečení 0:40
Italská

Ingredience

    • 2 vejce, žloutky a bílky zvlášť
    • 75 g krupicového cukru
    • 4 lžíce másla, rozpuštěného + trocha na vymazání formy
    • 60 ml panenského olivového oleje
    • 80 ml plnotučného mléka
    • ½ lžičky vanilkového extraktu nebo špetka pravé mleté vanilky
    • ¾ lžičky prášku do pečiva
    • 180 g hladké mouky + trocha na vysypání formy
    • špetka soli
    • 2 lžíce strouhané citronové kůry
    • 2 lžíce strouhané pomerančové kůry
    • 250 g zrnek z červených hroznů
    • moučkový cukr na poprášení

Příprava jídla

1. Troubu předehřejte na 175 stupňů. Koláčovou formu o průměru 23 cm vymažte, vysypte moukou a přebytek oklepněte. Elektrickými metlami zpěňte žloutky s cukrem, aby směs nabyla; asi tři minuty.
Vešlehejte máslo, olej, mléko a vanilku.

2. Mouku s práškem a solí prosijte do mísy, vmíchejte citrusovou kůru. Vše přisypte ke žloutkům a dobře vmíchejte vařečkou. Nechte asi deset minut stát, aby se vůně promísily. Vmíchejte asi dvě třetiny zrnek,
přesuňte do formy a uhlaďte stěrkou.

3. Posypte zbylými zrnky vína a pečte asi čtyřicet minut, až bude koláč zlatý a na dotek pružný. Vyjměte a nechte dochladnout na mřížce. Podávejte pocukrované.

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Vinná cibulová polévka

Škvarkové placky (příloha k masu)

Plněné vinné listy

REKLAMA

Komentáře

Obrazek uzivatele
koláč nás moc nenadchnul, víno s peckama otravuje a chut neni nijak zvláštní, od apetitu jsem zvyklá na jiný mlsky...
Obrazek uzivatele
A co ty bílky , není uvedeno s nimi ??????? Vyzkouším, uvidím.

Přidat komentář