Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Americké pancakes (lívance)

Jen zdánlivě jsou stejné jako naše lívance! Když si projdete celý výčet ingrediencí, uvidíte, že se přece jen liší – a výsledek samozřejmě taky. Američané je dělají velké tak patnáct centimetrů v průměru a centimetr silné. Podávají jich na talíři několik na sobě, ještě teplé je ozdobí porcí másla, velkou jako kopeček zmrzliny, polijí sirupem – a krájejí všechny najednou jako dort.

Vydání: 2007/9
Autor:
Hodnocení:
99 (hlasů)
Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: 4
Doba přípravy: Do 30 minut
Odležení: 10-30 minut
PT10M
Opékání 0:10
Zmrzlina Americká

Ingredience

    • 170 g hladké mouky
    • 1 lžíce prášku do pečiva
    • špetka soli
    • 1 lžíce krupicového cukru
    • 2 velká vejce, ušlehaná
    • 350 ml mléka
    • 2 lžíce másla, rozpuštěného a vychladlého + máslo na smažení
    • javorový sirup na přelití

Příprava jídla

1. V míse promíchejte mouku s práškem do pečiva, cukrem a solí. Přidejte mléko prošlehané s vejci. Metlou vše smíchejte na husté těsto a zašlehejte do něj rozpuštěné máslo. Nechte deset minut až půl hodiny odpočinout.

2. Rozehřejte pánev na vyšší teplotu a rozpusťte v ní oříšek másla. Naběračkou vlijte tolik těsta, aby vznikla placka o průměru asi patnáct centimetrů. Smažte, dokud nezačnou vyskakovat hnědé puchýřky
(trvá to asi minutu), pak lívance obraťte a pokračujte ještě minutu. Hotové placky uchovávejte na teplém místě.

3. Lívance podávejte polité javorovým sirupem.

Tipy od Dity
Zdravější varianta: Pokud nahradíte polovinu mouky 200 g sýra ricotta a vynecháte cukr a máslo, dostanete zdravější a jemnější verzi amerických pancakes. Jsou ovšem křehčí, tak je raději tvarujte menší.

S borůvkami: Další variantu lívanců připravíte třeba s borůvkami. Nalijte na pánev těsto, a jakmile se malinko zpevní, posypte je borůvkami nebo jiným drobným ovocem. Teprve pak obracejte.

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

ABLT sendvič

Smažené tyčinky Bounty

REKLAMA

Komentáře

Obrazek uzivatele
Je ten pomer ingrediencii spravny? Zo 175 g muky a 3,5 deci mlieka jednoducho NEMOZE byt HUSTE cesto.
Obrazek uzivatele
Poměr správný není, dneska jsem je dělala a mléka jsem použila polovinu.
Obrazek uzivatele
Jednoducho muze :) mléko se má proslehat s vejci, těsto opravdu huste je.
Obrazek uzivatele
Vynikajici, ja misto mleka pouzila podmasli a smazila na suche panvi, ne na masle, to se mi zacalo prepalovat. Livance byly opravdu vynikajici!
Obrazek uzivatele
Není, dneska jsem je dělalal a mléka jsem použila polovinu.
Obrazek uzivatele
V tom případě nevím jak to dělám, že mi to pokaždé vyjde i s uvedenými poměry surovin? A ještě ke všemu jsou nadýchané a lahodné?
Obrazek uzivatele
Také používám uvedený poměr surovin a nemám s výsledkem (který je výtečný) žádný problém.
Obrazek uzivatele
Poměr surovin dělám dle receptu a těsto je husté až až, snesla bych i trochu řidší.

Přidat komentář