Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Koláč s olivami a paprikami

Tenhle úchvatný koláč chutná nejlíp, má-li pokojovou teplotu, proto si naplánujte jeho pečení tak, aby byl hotový hodinku dvě před podáváním. Vyberte na něj opravdu dobré, baculaté černé olivy.
Vydání: 2007/9
Autor:
Hodnocení:
4 (hlasy)
Počet porcí: 4-6
Doba přípravy: Do hodiny
Pečení: 30-35 minut
P
Koláč Středomořská

Ingredience

    • 175 g hladké mouky + na podsypání
    • 85 g másla, nakrájeného na kostičky
    Na náplň
    • 2 lžíce olivového oleje
    • 1 malá cibulka (nejlépe šalotka), jemně nakrájená
    • 1 červená + 1 žlutá paprika, obě zbavené semínek a nakrájené na drobné kousky
    • 2 vejce
    • 140 ml smetany do kávy (10%)
    • 85 g ostřejšího sýra (čedar), nastrouhaného
    • 25 g strouhaného parmazánu
    • 140 g vypeckovaných černých oliv
    • sůl a pepř

Příprava jídla

1. Troubu předehřejte na 200, horkovzdušnou na 180 °C. V mixéru krátce zpracujte mouku, máslo a špetku soli (asi dvě vteřiny), aby vznikla jemná drobenka. Přidejte dvě tři lžíce studené vody a prošlehněte, až se směs spojí. Těsto pak rychle prohněťte.

2. Na lehce pomoučněné pracovní ploše vyválejte těsto a vyložte jím koláčovou formu o průměru 20 cm s vyššími okraji. Dno několikrát propíchněte vidličkou, pak na něj položte kolečko pečicího papíru a zatižte suchými fazolemi. Čtvrt hodiny předpékejte, pak opatrně
sejměte papír s luštěninami a korpus vraťte na pět minut do trouby.

3.
Teplotu snižte na 180, horkovzdušnou na 160 °C. V pánvi rozehřejte olej a minutu dvě na něm smahněte cibulku, vsypte papriky a ještě pět minut opékejte, aby zvláčněly. Nechte trochu
vychladnout.

4.
Vejce a smetanu prošlehejte v misce a pak k nim vmíchejte oba druhy sýra. Osolte, opepřete, na korpus naskládejte cibulku s paprikami, posázejte olivami a přelijte vejci se sýrem. Pečte třicet až
pětatřicet minut, až náplň lehce zpevní na dotek. Nechte trochu vychladnout a pak vyjměte z formy.
Nahlásit chybu v receptu
REKLAMA

Přidat komentář