Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Čočka s rybkou

Vychutnejte si čočku ve špičkové kombinaci!
Vydání: 2007/9
Autor:
Hodnocení:
1 (hlas)
Počet porcí: 4
Doba přípravy: Do hodiny
Vaření: 10-20 minut
P
Francouzská

Ingredience

    • 200 g zelené čočky, nejlépe z Puy nebo Castelluccia (seženete v prodejnách Fruits de France a Re Gourmet)
    • svazek bylinek na vaření čočky (tymián, bobkový list)
    • 3 šalotky, oloupané a nakrájené
    • 150 ml suchého bílého vína
    • 100 ml smetany ke šlehání (40%)
    • 115 g studeného másla + trocha na vymazání formy
    • 2 svazky jarních cibulek, pokrájené
    • 4 filátka z platýse, tresky nebo mořské štiky, každé o váze asi 150 g, bez kůže
    • 1 lžička jemně nasekané pažitky
    • sůl a pepř

Příprava jídla

1. Čočku propláchněte a povařte s bylinkami podle návodu na obalu. Troubu předehřejte na 180 stupňů.

2. Šalotky svařte v kastrůlku s vínem asi na polovinu objemu; vlijte smetanu a opět varem zredukujte na polovinu. Přesuňte do mixéru a prošlehejte dohladka, po kouscích přidejte 100 g pokrájeného
másla a znovu promixujte. Osolte, opepřete a udržujte na teple,
ale ne na přímém – nejlépe nad hrncem s mírně vroucí vodou.

3. Cibulky dejte do pánvičky se zbylým máslem a dvěma lžícemi vody. Přikryjte a na mírném plameni pět minut duste.

4. Osolenou rybu dejte do formy vymazané máslem, zakápněte 2–3 lžícemi vody, přikryjte pomaštěným pečicím papírem a v troubě pečte 4–5 minut.

5. Při podávání sceďte čočku, vyjměte svazek bylin, osolte a opepřete, promíchejte s cibulkou a rozdělte na talíře spolu s plátky ryby. Zalijte omáčkou a posypte pažitkou.
Nahlásit chybu v receptu
REKLAMA

Přidat komentář