Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Šarlota bez pečení

Za piškotovou barikádou

Vydání: 2004/9
Autor:
Hodnocení:
9 (hlasů)
Počet porcí: 6-8
Doba přípravy: Více než hodinu
Chlazení: 2 hodiny
P
Dort Francouzská

Ingredience

    • 200 g cukrářských piškotů
    • Na cukrový sirup:
    • 40 g krupicového cukru
    • 50 ml vody

    Na krém:

    • 250 g žervé nebo krémového sýra Kiri
    • 200 g jemného tvarohu nebo lučiny
    • 100 g krupicového cukru
    • 50 g jahod, nakrájených na kousky
    • 7 g želatiny (plátky; použili jsme plátkovou želatinu firmy Kovandovi, k dostání například v Globusu)
    • 30 ml hotového jahodového nebo malinového sirupu
    • 200 ml smetany

    Na ozdobu:

    • po hrsti malin a jahod
    • několik lístků čerstvé máty nebo meduňky

     

Příprava jídla

1. Na sirup svařte cukr s vodou, až se cukr rozpustí. Takto připravený sirup nechte vychladnout. Kulatou formu s vyššími okraji vyložte piškoty a jejich vnitřní stranu  potřete polovinou vychladlého cukrového sirupu.

2. Želatinu namočte podle návodu na obalu. V míse smíchejte žervé s tvarohem, cukrem, jahodami a malinovým sirupem. Smetanu ušlehejte, ale nemusí být úplně tuhá. (,Špičky‘ šlehačky se po zvednutí metly mírně ohýbají.)

3. Změklou želatinu vymačkejte, a pokud je ještě hrudkovitá, přelijte ji trochou horké vody a po vychladnutí znovu vymačkejte; pak ji vetřete do sladkého tvarohu spolu se smetanou.

4. Polovinu tvarohového krému navršte do piškotového věnečku, poklaďte polovinou malin a zbytkem krému. Navrch naklaďte zbytek piškotů, potřených z vnitřní strany zbylým cukrovým sirupem.

5. Formu vložte alespoň na dvě hodiny do chladničky. Před vyklopením ponořte spodek formy na chvilku do horké vody. Ozdobte jahodami, malinami a voňavými lístky.
Nahlásit chybu v receptu
REKLAMA

Komentáře

Obrazek uzivatele
Recept se nachází v č.9/04, str.32

Přidat komentář