Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Vegetariánské rizoto

Rychlé a chutné jídlo pro chvíle, kdy nemáte moc času.
Autor:
Hodnocení:
22 (hlasy)
Počet porcí: 2
Doba přípravy: Do 30 minut
Vaření: 10 minut
P
Zelenina Asijská

Ingredience

    • 50 g rýže (nebo 150 g dušené či vařené rýže)
    • 1 lžíce slunečnicového oleje
    • 1 lžička česnekové pasty či 2 stroužky česneku, rozdrcené
    • 100 g žluté a červené papriky, pokrájené na proužky
    • 100 g brokolice, na růžičky
    • 1 vejce, prošlehané
    • trocha sójové omáčky na pokapání
    • sůl a pepř na dochucení

Příprava jídla

1. Přichystejte rýži
Pokud  chcete připravit čerstvou dušenou nebo vařenou rýži, uvařte ji podle návodu na obalu, pak odklopte a dejte stranou. Příprava jídla se tím prodlouží asi o deset minut.

2. Opečte zeleninu
Nasucho rozpalte pánev s nepřilnavým povrchem nebo wok. Pak vlijte olej, přidejte česnekovou pastu a krátce ji osmahněte. Opravdu jen krátce – nesmí zhnědnout, jinak zhořkne a celé jídlo znehodnotí. Vhoďte papriku i růžičky brokolice a krátce, asi tři minuty, opékejte. Potom přisypte rýži a další tři až čtyři minuty všechno promíchávejte.

3. Ochuťte to!
Uprostřed směsi vytvořte vařečkou dolík a vlijte do něj vejce. Nechte asi minutu usadit a pak je pečlivě rozmíchejte. Odstavte z ohně, osolte, okořeňte a ve finále pokapejte sójovou omáčkou. Neprodleně neste na stůl, dokud je rizoto horké.
Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Houbové rizoto s marinovanou řepou

Řezy s ořechy, fíky a modrým sýrem

REKLAMA

Přidat komentář