Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Obalovaná vejce

Vtipná vegetariánská varianta speciality britské kuchyně – skotských vajec
Autor:
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Počet porcí: 6
Doba přípravy: Do hodiny
Pečení: 15-20 minut
P
Britská

Ingredience

    • 7 velkých vajec
    • 1 lžíce olivového oleje
    • 1 cibule, nakrájená nadrobno
    • 250 g mrkve, najemno nastrouhané
    • 2 lžíce kari pasty
    • 200 g strouhanky
    • 85 g oříšků kešu, jemně nasekaných
    • sůl a pepř na dochucení

Příprava jídla

1. Uvařte vejce
Šest vajec dejte do studené vody a přiveďte ji k varu. Vařte pět minut, pak vajíčka rychle zchlaďte pod studenou vodou a opatrně oloupejte.

2. A teď obal
Rozpalte olej a asi pět minut smažte cibulku, až začne vláčnět. Přidejte mrkev a opékejte ještě deset minut. Vmíchejte kari pastu a přisypte strouhanku. Sejměte ze sporáku a nechte směs vychladnout. Přidejte zbylé vejce, osolte a okořeňte.

3. Obalte vajíčka

Směs rozdělte na šest dílů a obalte jí vařená vejce. Pracujte rukama namočenýma ve studené vodě. Nakonec vejce obalte v oříšcích kešu. Rozpalte troubu na 190 °C.

4. Upečte je
Obalená vejce položte na plech pokrytý pečicím papírem a pečte je, až budou pěkně křupavá; nemělo by to trvat déle než dvacet minut. Potom je vyjměte z trouby a velmi ostrým nožem rozpulte.

Podávejte s mangovým či meruňkovým čatní.
Nahlásit chybu v receptu
REKLAMA

Přidat komentář