
Ryba v olivové krustě s pestem
Křupavá směs pesta a olivového oleje je skvělá i na kuře nebo kotlety. Čerstvou strouhanku získáte nejrychleji, když rozmixujete pečivo v robotu.
Vydání: 2007/10
Autor: redakce Apetitu
Počet porcí: 4
Doba přípravy: Do 30 minut
Pečení: 12 minut
Pečení: 12 minut
P
Ingredience
- 2 lžíce bazalkového pesta
- jemně nastrouhaná kůra z 1 citronu
- 10–20 zelených oliv (podle velikosti a chuti) bez pecek, hrubě sekaných
- 85 g strouhanky z čerstvého pečiva
- 4 filátka z bělomasé ryby, například tresky nebo mořské štiky
Příprava jídla
1. Troubu předehřejte na 200, horkovzdušnou na 180 °C. Smíchejte pesto, citronovou kůru a olivy, pak vmíchejte strouhanku.
2. Pokud ji filety mají, položte je na plech (chcete-li na pečicí papír) kůží dolů. Navrch pak přitiskněte strouhankovou směs. Pečte asi 10–12 minut, aby byla ryba propečená a krusta křupavá a zlatohnědá.
2. Pokud ji filety mají, položte je na plech (chcete-li na pečicí papír) kůží dolů. Navrch pak přitiskněte strouhankovou směs. Pečte asi 10–12 minut, aby byla ryba propečená a krusta křupavá a zlatohnědá.
Přidat komentář