Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Ryba v olivové krustě s pestem

Křupavá směs pesta a olivového oleje je skvělá i na kuře nebo kotlety. Čerstvou strouhanku získáte nejrychleji, když rozmixujete pečivo v robotu.
Vydání: 2007/10
Autor:
Hodnocení:
1 (hlas)
Počet porcí: 4
Doba přípravy: Do 30 minut
Pečení: 12 minut
P
Středomořská

Ingredience

    • 2 lžíce bazalkového pesta
    • jemně nastrouhaná kůra z 1 citronu
    • 10–20 zelených oliv (podle velikosti a chuti) bez pecek, hrubě sekaných
    • 85 g strouhanky z čerstvého pečiva
    • 4 filátka z bělomasé ryby, například tresky nebo mořské štiky

Příprava jídla

1. Troubu předehřejte na 200, horkovzdušnou na 180 °C. Smíchejte pesto, citronovou kůru a olivy, pak vmíchejte strouhanku.

2. Pokud ji filety mají, položte je na plech (chcete-li na pečicí papír) kůží dolů. Navrch pak přitiskněte strouhankovou směs. Pečte asi 10–12 minut, aby byla ryba propečená a krusta křupavá a zlatohnědá.
Nahlásit chybu v receptu
REKLAMA

Přidat komentář