Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Loštická česnečka

Ačkoli tvarůžkům přísluší přídavné jméno ,olomoucké‘, ve skutečnosti pocházejí z vesnice Loštice. A takhle tam vaří česnečku. Jako vyprošťovák funguje spolehlivě!

Vydání: 2007/10
Autor:
Hodnocení:
21 (hlas)
Počet porcí: 4
Doba přípravy: Do 20 minut
PT15M
Vaření 0:15
Polévka Česká

Ingredience

    • 150 g prorostlé slaniny, nakrájené na kostičky
    • 3 cibule, nakrájené na kolečka
    • 3 větší brambory
    • 1 lžička kmínu
    • sůl
    • 6–10 stroužků česneku, podle chuti
    • pepř
    • majoránka
    • 300 g olomouckých tvarůžků, nakrájených na kousky

Příprava jídla

1. Do většího hrnce vhoďte slaninu, nechte ji trochu vypéct, pak přidejte kolečka cibule, osmahněte je dozlatova a zalijte asi 1,5 litrem vody. Přidejte kmín, symbolicky osolte a vařte, až budou brambory měkké.

2. Polévku ochuťte pepřem, prolisovanými stroužky česneku a majoránkou. Tvarůžky rozdělte do misek, přelijte vroucí polévkou a podávejte.

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Tvarůžky v pivním těstíčku

Tvarůžková rozhuda

Masové tyčinky s tvarůžky

Komentáře

Obrazek uzivatele
Je výborná, ale počítač mi další hodnocení uzavřel a přidat další 2 mi už nedovolil. Česneku snese i více než je uvedeno.
Obrazek uzivatele
Je opravdu výborná! Dělám jí vždy veliký kastrol na rána po mejdanech s přáteli.. Vždycky má úspěch a nezbude ani ň :)!
Obrazek uzivatele
Vynikajici!

Přidat komentář