
Loštická česnečka
Ačkoli tvarůžkům přísluší přídavné jméno ,olomoucké‘, ve skutečnosti pocházejí z vesnice Loštice. A takhle tam vaří česnečku. Jako vyprošťovák funguje spolehlivě!
Vydání: 2007/10
Autor: redakce Apetitu
Počet porcí: 4
Ingredience
- 150 g prorostlé slaniny, nakrájené na kostičky
- 3 cibule, nakrájené na kolečka
- 3 větší brambory
- 1 lžička kmínu
- sůl
- 6–10 stroužků česneku, podle chuti
- pepř
- majoránka
- 300 g olomouckých tvarůžků, nakrájených na kousky
Příprava jídla
1. Do většího hrnce vhoďte slaninu, nechte ji trochu vypéct, pak přidejte kolečka cibule, osmahněte je dozlatova a zalijte asi 1,5 litrem vody. Přidejte kmín, symbolicky osolte a vařte, až budou brambory měkké.
2. Polévku ochuťte pepřem, prolisovanými stroužky česneku a majoránkou. Tvarůžky rozdělte do misek, přelijte vroucí polévkou a podávejte.
Přidat komentář
- Pro psaní komentářů se přihlaste nebo zaregistrujte.
Komentáře
Václav Polák
4. Leden 2009 13:11
Kristýna Závorová
15. Říjen 2014 21:25
Daniela Zengerle
31. Prosinec 2014 12:54