Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Opékané cukety s lososem

Lehké jako salát
Vydání: 2004/9
Autor:
Hodnocení:
17 (hlasů)
Počet porcí: 2
Doba přípravy: Do 30 minut
P
Zelenina Francouzská

Ingredience

    • 4 lžíce olivového oleje
    • šťávu z jednoho citronu
    • 2 lžičky sušených provensálských bylinek
    • 1 rozmačkaný stroužek česneku
    • 8 malých cuketek, rozkrojených  podélně
    • 2 kousky filetu z lososa (bez kůže), podélně rozkrojené na tři dílky
    • 100 g zelených lístků (petrželka,  polníček nebo drobně natrhané lis ty čínského zelí či zeleného salátu)
    • pepř a sůl

    Na zálivku:
    • 3 lžíce olivového oleje
    • 1 lžíce citronové šťávy
    • 1 lžičku kremžské hořčice
    • 2 lžíce čerstvě nasekaných bylin (kopr, estragon, saturejka)

Příprava jídla

1. Nejprve si připravte zálivku. Přísady rozšlehejte vidličkou v misce, až se všechno dobře spojí. Nechte stranou.

2. Smíchejte olivový olej, citronovou šťávu, bylinky, pepř a sůl. Do misky přidejte nakrájené cukety a obalte je ve směsi.

3. Rozpalte grilovací pánev (nebo obyčejnou pánev, i když se tak připravíte o efekt grilovací mřížky). Cukety opékejte po obou stranách asi 2 až 3 minuty, až změknou a zkřehnou. Dejte je stranou.

4. Do zbylé marinády v misce naložte proužky lososa. Pak je osmažte na pánvi po obou stranách (asi 1 až 2 minuty).

5. Na dva talíře rozložte salátové listy, na ně navršte proužky cuket a lososa. Pokapejte zálivkou. Podávejte ihned.
Nahlásit chybu v receptu
REKLAMA

Komentáře

Obrazek uzivatele
Recept se nachází v č.9/04, str.48

Přidat komentář