Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Pohár s lesním ovocem a mascarpone

Mascarpone a ovoce, dnes už klasika. Královská klasika, nutno dodat!

Vydání: 2007/10
Autor:
Hodnocení:
43 (hlasy)
Počet porcí: 6
Doba přípravy: Do 20 minut
Chlazení: alespoň 120 minut
P
Pohár Italská

Ingredience

    • 300 g mraženého lesního ovoce: maliny, ostružiny, borůvky
    • 1 lžíce moučkového cukru
    • 250 g mascarpone
    • 1 lžíce medu
    • 1 lžíce kakaa holandského typu
    • 1 lžíce pomerančové šťávy
    • 2 lžíce citronové šťávy
    • asi ½ sáčku vanilinového cukru (podle chuti)
    • 1 smetana ke šlehání (nemusí být)
    • čerstvé ovoce a máta na ozdobení

Příprava jídla

1. Ovoce nechte rozmrazit na sítku a šťávu zachyťte (můžete z ní dětem připravit osvěžující nápoj). Poté ovoce pocukrujte. Polovinu mascarpone smíchejte s medem, kakaem a pomerančovou šťávou, případně ušlehanou šlehačkou a utřete do hladkého krému. Zbytek mascarpone utřete s citronovou šťávou a vanilinovým cukrem.

2. Do pohárů vrstvěte vždy ovoce, světlý krém a tmavý krém; končete světlým krémem. Poháry nechte vychladit – nezbytné minimum jsou dvě hodiny, ideálně však přes noc. Před podáváním ozdobte čerstvým ovocem a mátou.

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Opilý britský trifle

Dezert s ovocnou pěnou

Sundae

Pohár s pudinkem, banány a zmrzlinou

Jablečné pohárky

Mangové pohárky

REKLAMA

Přidat komentář