Mascarpone a ovoce, dnes už klasika. Královská klasika, nutno dodat!
Suroviny
lesní plody
300
g
čerstvé či mražené + na ozdobu
moučkový cukr
1
PL
mascarpone
250
g
med
1
PL
kakao
1
PL
pomerančová šťáva
1
PL
citronová šťáva
2
PL
vanilkový cukr
½
bal
podle chuti
smetana ke šlehání
1
ks
máta
na ozdobu
Postup
1
Ovoce nechte rozmrazit na sítku a šťávu zachyťte (můžete z ní dětem připravit osvěžující nápoj).
2
Poté ovoce pocukrujte. Polovinu mascarpone smíchejte s medem, kakaem a pomerančovou šťávou, případně ušlehanou šlehačkou a utřete do hladkého krému. Zbytek mascarpone utřete s citronovou šťávou a vanilinovým cukrem.
3
Do pohárů vrstvěte vždy ovoce, světlý krém a tmavý krém; končete světlým krémem. Poháry nechte vychladit – nezbytné minimum jsou dvě hodiny, ideálně však přes noc. Před podáváním ozdobte čerstvým ovocem a mátou.
Tento recept naleznete také v kolekcích:
- 22x božský trifle: Skvělé dezerty do poháru, které připravíte raz dva(22 receptů)
- Tipy na snadné dezerty do 20 minut(22 receptů)