
Uživatelský
recept
recept
Rizoto se seitanem, sušenými houbami a rajčaty
Popis receptu:
Rychlovka s věcmi ze spíže.
Autor: Petra Kolářová
Počet porcí: 2
Doba přípravy: Do 30 minut
Ingredience
-
- seitan speciál se zeleninou
- cca 200 g rýže Basmati
- hrst sušených hub (mix ? hříbky, lišky ?)
- hrst sušených rajčat
- menší cibule
- olivový olej extra virgine
- mletý pepř
- sůl
Na dochucení:
- petrželka
- cca 5 černých oliv na řecký způsob
- sojová omáčka
Příprava jídla
Rýži uvaříme společně s houbami a rajčaty (tj. nejprve necháme vařit rýži a na konci přidáme houby a rajčata). Na pánvičce necháme zesklovatět nadrobno nakrájenou cibuli a přidáme šejtan, směs necháme krátce ohřát. Dále přidáme uvařenou rýži. A rizoto dochutíme pepřem, petrželkou a olivami, popřípadě sojovou omáčkou.
Přidat komentář