Kuchařky Apetit DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo
Uživatelský
recept

Lehké tiramisu

Popis receptu: 
Autor: Kateřina Škopková
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Počet porcí:
Doba přípravy:

Ingredience

    2 kelímky mascarpone
    2 kelímky zakysané smetany
    2 vejce (musí být absolutně čerstvá!!!)
    trocha cukru - podle chuti
    4-5 balíčků dlouhých piškotů (např. Pafino, nebo italské přímo na tiramisu)
    rum
    obyčejná káva - turek, tak 0,25 až0,5 l
    holandské hořké kakao

Příprava jídla

Uvaříme kávu - silnějšího turka a necháme vychladnout. Během toho smícháme mascarpone se zakysanou smetanou. Nad párou vyšleháme žloutky (bílky nebudeme potřebovat) s trochou cukru (ne moc, piškoty už jsou samy o sobě dost sladké) do pěny. Žloutkovou pěnu vmícháme do smetanové směsi. Pokud máme opravdu kvalitní vejce, stačí do smetanové směsi vmíchat dva žloutky, cukr a vyšlehaný sníh z bílků. Do studené kávy přidáme podle chuti rum. Piškoty v kávě s rumem namáčíme z obou stran, ale musíme pracovat rychle, piškoty rychle sáknou, a musí zůstat tvrdší. První vrstvu v obdélníkové míse tvoří piškoty, ty pak potřeme vrstvou krému, posypeme kakaem a klademe druhou vrstvu piškotů, krému a kakaa. Vrstvíme, dokud nespotřebujeme všechen krém. Poslední vrstvu tvoří smetanový krém hustě posypaný kakaem. Dáme pořádně vychladit a podáváme. V lednici vydrží i čtyři dny, pokud tam tedy tak dlouho vůbec vydrží. Dezert je lehký, osvěžující a jen se rozplývá na jazyku.
REKLAMA

Přidat komentář