Kuchařky Apetit DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo
Uživatelský
recept

Velikonoční nádivka

Popis receptu: 
Autor:
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Počet porcí:
Doba přípravy:

Ingredience

    • 30 dkg uzeného masa
    • 20 dkg bůčku
    • 40 dkg plecka
    • 30 dkh přední hovězí
    • 6 dkg másla
    • 6 vajec, 3/8 l mléka
    • sůl,
    • 1/2 lžičky vegety
    • 2 lžíce sekaných kopřiv
    • 1 lžíce kudrnky petržel
    • pepř, majoránk
    • špetka muškátového květu

Příprava jídla

Všechna maso vaříme najednou v jednom hrnci. Máslo utřeme se 3 žloutky a solí, vmícháme žemle pokrájené na kostičky a namočené v mléce. Přidáme 3 celá vejce, všechno koření, kopřivu, petrželku, maso pokrájené a dobře vše promícháme. Je-li směs tužší, ředíme vývarem. Nakonec lehce vmícháme sníh ze 3 bílků.Směs rozložíme do pekáčku vymazaném tukem a vysypaném strouhankou. Pečeme v předehřáté troubě dorůžova.
REKLAMA

Přidat komentář