
Uživatelský
recept
recept
Velikonoční nádivka
Popis receptu:
Autor:
Počet porcí:
Doba přípravy:
Ingredience
- 30 dkg uzeného masa
- 20 dkg bůčku
- 40 dkg plecka
- 30 dkh přední hovězí
- 6 dkg másla
- 6 vajec, 3/8 l mléka
- sůl,
- 1/2 lžičky vegety
- 2 lžíce sekaných kopřiv
- 1 lžíce kudrnky petržel
- pepř, majoránk
- špetka muškátového květu
Příprava jídla
Všechna maso vaříme najednou v jednom hrnci. Máslo utřeme se 3 žloutky a solí, vmícháme žemle pokrájené na kostičky a namočené v mléce. Přidáme 3 celá vejce, všechno koření, kopřivu, petrželku, maso pokrájené a dobře vše promícháme. Je-li směs tužší, ředíme vývarem. Nakonec lehce vmícháme sníh ze 3 bílků.Směs rozložíme do pekáčku vymazaném tukem a vysypaném strouhankou. Pečeme v předehřáté troubě dorůžova.
Přidat komentář