0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Křehká ryba v smetanové kari omáčce

Křehká ryba v smetanové kari omáčce

Hodnocení receptu
Zatím nehodnoceno

Suroviny

500 g mořské tresky (celý filet)
1 lžička koření na ryby
2 lžíce hladké mouky
2 lžíce kvalitního oleje
1 šalotka
půlka čerstvé červené chilli papričky (lze nahradit ¼ lžičky sušené)
1 lžička sypké zeleninové kořenicí směsi
3 lžičky kari koření
200 g mraženého hrášku
hrst řapíkatého celeru (lístky)
250 g smetany na vaření
pepř a sůl dle chuti
Filet z ryby rozmrazíme, osušíme a nakrájíme na zhruba dvoucentimetrové kostičky. V míse smícháme mouku s kořením na ryby a kousky ryby v ní obalíme. Před smažením zbytky mouky oklepeme. Na rozpálený tuk do tlustostěnného kastrolu dáme smažit na jemné proužky nakrájenou šalotku a restujeme ji, než lehce zesklovatí. Na ni přidáme kousky ryby a restujeme rybu, než získá jemně růžový nádech. Poté přidáme chilli papričku nasekanou na kousky (bez semínek), zalijeme troškou vody a přidáme zeleninovou kořenicí směs a kari. Zasypeme hráškem. Dusíme asi čtyři minuty pod pokličkou, pak přidáme na jemno nakrájený řapíkatý celer a zalijeme smetanou. Necháme projít varem a po minutě odstavíme. Jako příloha se nejvíce hodí rýže. Velice dobře chutná i druhý den, když je vše pekně odleželé. Gurmáni mohou zkusit přidat místo smetany kokosové mléko, jídlo získá indonéský ráz. Toto jídlo zaručené chutná i těm, kteří ryby obvykle nemají moc rádi.

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
549 Kč
439 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč