0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Křehká ryba v smetanové kari omáčce

Ilustrační obrázek
Ilustrační obrázek
Ejhle, tenhle recept byl tak chutný, že obrázek k němu někdo zbaštil.
Zkuste ho uvařit a budeme moc rádi, když se s námi o novou fotku podělíte.
sdílet:

Křehká ryba v smetanové kari omáčce

Hodnocení receptu
Zatím nehodnoceno

Suroviny

500 g mořské tresky (celý filet)
1 lžička koření na ryby
2 lžíce hladké mouky
2 lžíce kvalitního oleje
1 šalotka
půlka čerstvé červené chilli papričky (lze nahradit ¼ lžičky sušené)
1 lžička sypké zeleninové kořenicí směsi
3 lžičky kari koření
200 g mraženého hrášku
hrst řapíkatého celeru (lístky)
250 g smetany na vaření
pepř a sůl dle chuti
Filet z ryby rozmrazíme, osušíme a nakrájíme na zhruba dvoucentimetrové kostičky. V míse smícháme mouku s kořením na ryby a kousky ryby v ní obalíme. Před smažením zbytky mouky oklepeme. Na rozpálený tuk do tlustostěnného kastrolu dáme smažit na jemné proužky nakrájenou šalotku a restujeme ji, než lehce zesklovatí. Na ni přidáme kousky ryby a restujeme rybu, než získá jemně růžový nádech. Poté přidáme chilli papričku nasekanou na kousky (bez semínek), zalijeme troškou vody a přidáme zeleninovou kořenicí směs a kari. Zasypeme hráškem. Dusíme asi čtyři minuty pod pokličkou, pak přidáme na jemno nakrájený řapíkatý celer a zalijeme smetanou. Necháme projít varem a po minutě odstavíme. Jako příloha se nejvíce hodí rýže. Velice dobře chutná i druhý den, když je vše pekně odleželé. Gurmáni mohou zkusit přidat místo smetany kokosové mléko, jídlo získá indonéský ráz. Toto jídlo zaručené chutná i těm, kteří ryby obvykle nemají moc rádi.

Obchod Apetit