Kuchařky Apetit DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo
Uživatelský
recept

Křehká ryba v smetanové kari omáčce

Popis receptu: 
Autor:
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Počet porcí:
Doba přípravy:

Ingredience

    500 g mořské tresky (celý filet)
    1 lžička koření na ryby
    2 lžíce hladké mouky
    2 lžíce kvalitního oleje
    1 šalotka
    půlka čerstvé červené chilli papričky (lze nahradit ¼ lžičky sušené)
    1 lžička sypké zeleninové kořenicí směsi
    3 lžičky kari koření
    200 g mraženého hrášku
    hrst řapíkatého celeru (lístky)
    250 g smetany na vaření
    pepř a sůl dle chuti

Příprava jídla

Filet z ryby rozmrazíme, osušíme a nakrájíme na zhruba dvoucentimetrové kostičky. V míse smícháme mouku s kořením na ryby a kousky ryby v ní obalíme. Před smažením zbytky mouky oklepeme. Na rozpálený tuk do tlustostěnného kastrolu dáme smažit na jemné proužky nakrájenou šalotku a restujeme ji, než lehce zesklovatí. Na ni přidáme kousky ryby a restujeme rybu, než získá jemně růžový nádech. Poté přidáme chilli papričku nasekanou na kousky (bez semínek), zalijeme troškou vody a přidáme zeleninovou kořenicí směs a kari. Zasypeme hráškem. Dusíme asi čtyři minuty pod pokličkou, pak přidáme na jemno nakrájený řapíkatý celer a zalijeme smetanou. Necháme projít varem a po minutě odstavíme. Jako příloha se nejvíce hodí rýže. Velice dobře chutná i druhý den, když je vše pekně odleželé. Gurmáni mohou zkusit přidat místo smetany kokosové mléko, jídlo získá indonéský ráz. Toto jídlo zaručené chutná i těm, kteří ryby obvykle nemají moc rádi.
REKLAMA

Přidat komentář