Kuchařky Apetit DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo
Uživatelský
recept

Zapečené smetanové kotlety

Popis receptu: 
Autor:
Hodnocení:
73 (hlasy)
Počet porcí:
Doba přípravy:

Ingredience

    1 lžíce oleje
    3 středně velké cibule
    4 kotlety
    6 velkých brambor
    300 g eidamu v celku
    smetana ke šlehání
    1 lžíce kmínu
    sůl, čerstvě mletý pepř

Příprava jídla

Cibuli nakrájíme na asi tří milimetry silná kolečka a rozprostřeme na dno pekáče, na který jsme předtím nalili olej. Lehce osolíme a opepříme. Kotlety naklepeme a rozložíme na cibuli. Shora znovu lehce osolíme, opepříme a zasypeme kmínem. Na tuto vrstvu klademe úhledně, trošku přes sebe, brambory nakrájené na asi tří milimetry silná kolečka. I tuto vrstvu osolíme a opepříme. Celé zasypeme nahrubo nakrájeným eidamem a zalijeme smetanou. S pekáčem zatřeseme, aby se smetana dostala mezi všechny vrstvy. Pečeme cca hodinu v troubě vyhřáté na 200 stupňů. Prvních 40 minut pečeme překryté alobalem. Jde o starý, známý, zaručeně dobrý recept, který chutná všem a je velice jednoduchý i pro úplné začátečníky.
REKLAMA

Přidat komentář