Kuchařky Apetit DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo
Uživatelský
recept

Rýžový nákyp naslano

Popis receptu: 
Autor:
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Počet porcí:
Doba přípravy:

Ingredience

    lžíce sušených hub
    300 g rýže
    asi 30 g másla
    sůl
    2 vejce (žloutky a bílky zvlášť)
    200 ml kysané smetany
    250 g strouhaného sýra
    1 cibule
    200 g šunky
    strouhaný sýr na posypání

Příprava jídla

Sušené houby necháme ve studené vodě nabobtnat, potom je uvaříme do měkka a drobně posekáme (dají se použít i žampiony z plechovky, podle sezony). Rýži zalijeme vývarem, popřípadě ještě osolíme a dusíme doměkka. Do mírně vychladlé rýže vmícháme žloutky, smetanu a sýr. Nakonec jemně vmícháme i tuhý sníh z bílků. Do vymazané nákypové formy rozprostřeme asi polovinu rýžové hmoty, posypeme houbami, cibulí nakrájenou na kostičky a šunkou, kterou jsme nakrájeli na tenké nudličky. Překryjeme zbytkem rýžové hmoty, posypeme strouhaným sýrem a dáme zapéct.
REKLAMA

Přidat komentář