Kuchařky Apetit DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo
Uživatelský
recept

Hraběnčiny řezy

Popis receptu: 
Autor:
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Počet porcí:
Doba přípravy:

Ingredience

    400 g polohrubé mouky
    140 g cukru
    200 g Hery
    4 žloutky
    2 lžíce mléka
    1/2 prášku do pečiva

    Náplň:
    6 jablek
    skořice
    vanilka
    ořechy
    100 g cukru moučka
    1 lžička octa
    4 bílky (bílků může být i dvakrát tolik)
    rum, nemusí být

Příprava jídla

Na vále zpracujeme z uvedených ingrediencí těsto. Jednu třetinu dáme zmrznout, zbytek těsta vyválíme a dáme na vymazaný plech (těsto je lepší válet přímo na plechu a za pomoci fólie). Na těsto dáme nastrouhaná jablka, posypeme skořicí, ořechy, cukrem, vanilkou a můžeme i pokapat rumem. Předehřejeme troubu zhruba na 200 stupňů. Z bílků vyšleháme sníh a zamícháme do něho cukr a lžičku octa (nejprve sníh, teprve pak přidat cukr a ocet). Na jablka natřeme sníh a úplně nahoru nastrouháme těsto vytažené z mrazáku. Upečeme v předehřáté troubě. Sníh by měl přitom začít hnědnout a nastrouhané těsto nahoře zlátnout.

Ocet hraje v receptu důležitou roli - díky němu „sněhová“ vrstva na buchtě neklesne, ale bude krásně nadýchaná. V receptu jsou uvedeny 4 bílky, ale většinou dáváme 6 nebo i 8 bílků - buchta je pak ještě lepší, nadýchanější. Dobrou chuť!
REKLAMA

Přidat komentář