
Uživatelský
recept
recept
Hraběnčiny řezy
Popis receptu:
Autor:
Počet porcí:
Doba přípravy:
Ingredience
-
400 g polohrubé mouky
140 g cukru
200 g Hery
4 žloutky
2 lžíce mléka
1/2 prášku do pečiva
Náplň:
6 jablek
skořice
vanilka
ořechy
100 g cukru moučka
1 lžička octa
4 bílky (bílků může být i dvakrát tolik)
rum, nemusí být
Příprava jídla
Na vále zpracujeme z uvedených ingrediencí těsto. Jednu třetinu dáme zmrznout, zbytek těsta vyválíme a dáme na vymazaný plech (těsto je lepší válet přímo na plechu a za pomoci fólie). Na těsto dáme nastrouhaná jablka, posypeme skořicí, ořechy, cukrem, vanilkou a můžeme i pokapat rumem. Předehřejeme troubu zhruba na 200 stupňů. Z bílků vyšleháme sníh a zamícháme do něho cukr a lžičku octa (nejprve sníh, teprve pak přidat cukr a ocet). Na jablka natřeme sníh a úplně nahoru nastrouháme těsto vytažené z mrazáku. Upečeme v předehřáté troubě. Sníh by měl přitom začít hnědnout a nastrouhané těsto nahoře zlátnout.
Ocet hraje v receptu důležitou roli - díky němu „sněhová“ vrstva na buchtě neklesne, ale bude krásně nadýchaná. V receptu jsou uvedeny 4 bílky, ale většinou dáváme 6 nebo i 8 bílků - buchta je pak ještě lepší, nadýchanější. Dobrou chuť!
Ocet hraje v receptu důležitou roli - díky němu „sněhová“ vrstva na buchtě neklesne, ale bude krásně nadýchaná. V receptu jsou uvedeny 4 bílky, ale většinou dáváme 6 nebo i 8 bílků - buchta je pak ještě lepší, nadýchanější. Dobrou chuť!
Přidat komentář