Kuchařky Apetit DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo
Uživatelský
recept

Babiččina oříšková bábovka

Popis receptu: 
Autor:
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Počet porcí:
Doba přípravy:

Ingredience

    5 vajec
    2 hrnky cukru
    1 hrnek oleje
    1 hrnek kakového prášku nebo pravého kakaa
    3 hrnky mletých oříšků, nejlepší jsou lískové
    2 hrnky polohrubé mouky
    1 vanilkový cukr
    1 prášek do pečiva
    1 hrnek minerálky, může být i slazená (hlavně aby neměla moc bublinek, jinak bábovka při pečení přeteče z formy!!!)

Příprava jídla

Troubu předehřejeme na 180 stupňů, vejce šleháme s cukrem a vanilkovým cukrem cca 7 až 9 minut. Do pěny přidáme ostatní suroviny, jako poslední přilijeme minerálku. Pečeme v bábovkové formě, kterou dobře vymastíme a důkladně (!!!) vysypeme strouhankou, těsto má tendenci se přichytávat. Pečeme asi hodinu, vyzkoušíme špejlí.

Pokud rodina, popř. přátelé nezaútočí na hotovou bábovku jako hejno kobylek ihned po dopečení, vydrží vláčná a čerstvá 3-4 dny. Ale to je skutečně spíše výjimka.
REKLAMA

Přidat komentář