Kuchařky Apetit DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Zmrzlý dort z pusinek

Chuť i vzhled dezertu jako by popíraly, že jeho výroba zabere slabou půlhodinu...
Vydání: 2004/9
Autor:
Hodnocení:
1 (hlas)
Počet porcí: 8
Doba přípravy: Více než hodinu
Mražení: 4 hodiny
P
Dort

Ingredience

    • 1 koupený piškotový korpus nebo  chlebíček (např. piškotová Babeta Odkolek, 300 g okolo 25 Kč)
    • 10 velkých sněhových pusinek
    • 500 ml zakysané smetany
    • 250 g zavařeniny s kousky ovoce  (domácí nebo například značky    Bon Maman)
    • jakékoli drobné ovoce na ozdobu

Příprava jídla

1. Kulatou otevírací dortovou formu o průměru 20 cm vyložte pečicím papírem a na něj dejte piškotový chlebíček nakrájený na plátky. Mezery vyplňte drobnými kousky piškotu (s hotovým korpusem tenhle krok odpadá).

2. Pusinky nalámejte a nasypte do mísy. Přilijte zakysanou smetanu a promíchejte. Tuto směs a zavařeninu přenášejte lžící do formy, ale nemíchejte, aby v ní zůstaly kousky. Povrch zarovnejte plochým nožem a na pracovní desce pak formu sklepejte, aby byl dort kompaktní. Dejte ho do mrazáku.

3. Před podáváním vyjměte z formy a přemístěte na plochý talíř nebo podnos. Ozdobte ovocem.
Nahlásit chybu v receptu
REKLAMA

Komentáře

Obrazek uzivatele
Recept se nachází v č.9/04, str.62
Obrazek uzivatele
Doporučuji použít čerstvé ovoce, které osvěží velice sladký výsledek.

Přidat komentář