1 šálek cizrny necháme namočený do vody přes noc (12 až 20 hodin), aby byla měkká ke konzumaci, ale stále křupavá (zdvojnásobí objem!). Slijeme vodu a pečlivě rozmixujeme cizrnu na jemnou kaši. Do mixéru poté přidáme nasekanou cibuli, petrželku, na menší kusy nasekaný česnek a rozmixujeme. Přendáme do mísy, osolíme, přidáme koření (nejvíce římský kmín) a dáme na 20 minut do lednice. Tvarujeme kuličky či placičky (3–4 cm v průměru) a důkladně je mačkáme, aby držely pohromadě. Smažíme ve velké vrstvě oleje na středním plameni a než zhnědnou, tak na ně příliš nesaháme, aby se nerozpadly. Smažené placičky necháme okapat na ubrousku a podáváme v pita chlebu, vyloženém zeleninovou směsí, přelité jogurtovou zálivkou.
Zelenina se připravuje tak, že nakrouháme bílé zelí, namačkáme, trochu osolíme a necháme odležet. Přidáme na tenoučké plátky nakrájenou okurku a rajčata, možno i trochu cibule, promícháme, zakapeme citronovou šťávou, olivovým olejem, osolíme, opepříme.
Zálivka – do bílého jogurtu přidáme najemno utřený česnek se solí, nadrobno nasekanou petrželku, vegetu (nejlépe bylinkovou), opepříme a pokapeme citrónovou šťávou.
Zelenina se připravuje tak, že nakrouháme bílé zelí, namačkáme, trochu osolíme a necháme odležet. Přidáme na tenoučké plátky nakrájenou okurku a rajčata, možno i trochu cibule, promícháme, zakapeme citronovou šťávou, olivovým olejem, osolíme, opepříme.
Zálivka – do bílého jogurtu přidáme najemno utřený česnek se solí, nadrobno nasekanou petrželku, vegetu (nejlépe bylinkovou), opepříme a pokapeme citrónovou šťávou.
Suroviny
Zkopírovat neoznačené suroviny ze seznamu Zkopírováno do schránky