Večer před vařením si namočím cizrnu (zvětší svůj objem 2–3krát). Ve stejné vodě cizrnu druhý den uvařím s bobkovým listem. Nechám přejít varem asi pět minut a zastavím. Pak scedím (je to mňamička to křoupat i jen tak). Rozdělím květák na menší růžičky, umyju a zatím nechám stranou. Cibuli nakrájím na půlměsíčky a na velké pánvi (chce to velkou dobrou pánev s vysokým okrajem) ji asi čtyři minuty smažím na olivovém oleji. Pak již zasypu ji dvěma malými, ale plnými lžičkami garam masaly a jednou lžičkou kurkumy (podle chuti, aby to bylo výraznější lze přisypat více, což obvykle dělám, ale zpočátku raději méně než více). Asi půl minutky v tom koření samotnou cibuli obaluji a zároveň smažím. Pak do toho přidám růžičky květáku a pořádně ho s tou cibulí promíchám, tak aby byly všechny růžičky žluté (díky kurkumě). Nechám na pánvi dusit pod pokličkou asi pět minut, pak přidám uvařenou cizrnu, rozinky (dávám tak dvě hrsti, protože je v tom mám ráda, ale záleží na vás), a pokud to chcete ostřejší, tak i jednu chilli papričku (pepř nedávám, je to přece jen indické jídlo). Opět nechám dusit, až je květák měkký a případně ještě během vaření přidám jednu lžičku garam masaly. Nakonec přidám plechovku loupaných krájených rajčat a společně vařím ještě dalších asi deset minut. Vařím k tomu buď rýži basmati (ta může být na indický způsob vařená s kurkumou a rozinkami), nebo k jídlu podávám arabské chlebové placky, pitu.