Kuchařky Apetit DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo
Uživatelský
recept

Kuře královny Beatrix

Popis receptu: 
Autor:
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Počet porcí:
Doba přípravy:

Ingredience

    1 kuře
    100 g oříšků
    hrst čerstvého kopru
    hrst čerstvé zelené petrželky
    1/2 l bílého vína
    černý pepř
    skořice
    zázvor
    česnek
    šafrán
    olej
    sůl

Příprava jídla

Kuře očistíme, naporcujeme a opečeme dorůžova na oleji. Podlijeme vínem, osolíme, přidáme očištěný a posekaný kopr, petrželku a oříšky. Povaříme doměkka a propasírujeme. Šťávu okořeníme pepřem, skořicí, zázvorem, česnekem a ve vodě spařeným šafránem. Porce kuřete podáváme polité šťávou.

Tento recept som si opísala na hrade Diósgyr v maďarskom Miskolci. Tento hrad bol svadobným darom uhorských kralovien. Kráľovná Beatrix (manželka Mateja Korvína) tam trávila veľa času, možno z takto pripraveného kurčaťa jedla aj ona. Vyskúšala som tento recept, je vynikajúci (trocha nezvyčajné chuťové kombinácie), ako zaujimavosť zo stredoveku ho ponúkam aj Vám. Ja som ale orieškami ozdobila až jadnatlivé porcie, ako príloha je dobrý biely chlieb, ryža.
DOBRÚ CHUŤ!
REKLAMA

Přidat komentář