
Uživatelský
recept
recept
Metrový moučník
Popis receptu:
Autor:
Počet porcí:
Doba přípravy:
Ingredience
-
Těsto:
4 vejce
1 a půl hrnku moučkového cukru
12 lžíc vlažné vody a oleje
1 a půl hrnku polohrubé mouky
prášek do pečiva
2 lžíce kakaa
Náplň:
2 hrnky mléka
2 vanilkové pudinky
1 kostka másla
půl hrnku moučkového cukru
1 žloutek
mleté piškoty
ořechy nebo mandle
Příprava jídla
Z bílků ušleháme tuhý sníh, přidáme cukr a dobře ušleháme. Postupně vmícháme žloutky, vodu, olej a nakonec mouku s práškem do pečiva.
Těsto rozdělíme na 2 poloviny. Do jedné přidáme kakao nebo roztopenou hořkou čokoládu, kterou doporučuji - tmavé těsto je moc dobré, množství záleží na vás. Já dávám půl tabulky čokolády.
Obě těsta zvlášt upečeme ve dvou formách srnčího hřbetu, které dobře vymažeme a vysypeme krupicí nebo hrubou moukou.
Upečené a vychladlé nakrájíme na plátky.
Náplň:
Z mléka a vanilkového pudinku uvaříme pudink, necháme vychladit. Máslo utřeme s cukrem a postupně přidáváme vychladlý pudink a žloutek.
Upečené plátky plníme přímo na podnosu tak, že slepujeme náplní střídavě jeden tmavý a jeden světlý kousek.
Hotový moučník kolem dokola i nahoře potřeme zbylou náplní a posypeme piškoty, ořechy nebo mandlemi.
Necháme ztuhnout a krájíme šikmo, aby byl každý ukrojený řez dvoubarevný.
Přeji dobrou chuť!
Přidat komentář