Z bílků ušleháme tuhý sníh, přidáme cukr a dobře ušleháme. Postupně vmícháme žloutky, vodu, olej a nakonec mouku s práškem do pečiva.
Těsto rozdělíme na 2 poloviny. Do jedné přidáme kakao nebo roztopenou hořkou čokoládu, kterou doporučuji - tmavé těsto je moc dobré, množství záleží na vás. Já dávám půl tabulky čokolády.
Obě těsta zvlášt upečeme ve dvou formách srnčího hřbetu, které dobře vymažeme a vysypeme krupicí nebo hrubou moukou.
Upečené a vychladlé nakrájíme na plátky.
Náplň:
Z mléka a vanilkového pudinku uvaříme pudink, necháme vychladit. Máslo utřeme s cukrem a postupně přidáváme vychladlý pudink a žloutek.
Upečené plátky plníme přímo na podnosu tak, že slepujeme náplní střídavě jeden tmavý a jeden světlý kousek.
Hotový moučník kolem dokola i nahoře potřeme zbylou náplní a posypeme piškoty, ořechy nebo mandlemi.
Necháme ztuhnout a krájíme šikmo, aby byl každý ukrojený řez dvoubarevný.
Přeji dobrou chuť!