Nová registrace Zapomenuté heslo

0,0 (0x)
9. 7. 2014
Metrový moučník
Metrový moučník

Z bílků ušleháme tuhý sníh, přidáme cukr a dobře ušleháme. Postupně vmícháme žloutky, vodu, olej a nakonec mouku s práškem do pečiva. Těsto rozdělíme na 2 poloviny. Do jedné přidáme kakao nebo roztopenou hořkou čokoládu, kterou doporučuji - tmavé těsto je moc dobré, množství záleží na vás. Já dávám půl tabulky čokolády. Obě těsta zvlášt upečeme ve dvou formách srnčího hřbetu, které dobře vymažeme a vysypeme krupicí nebo hrubou moukou. Upečené a vychladlé nakrájíme na plátky. Náplň: Z mléka a vanilkového pudinku uvaříme pudink, necháme vychladit. Máslo utřeme s cukrem a postupně přidáváme vychladlý pudink a žloutek. Upečené plátky plníme přímo na podnosu tak, že slepujeme náplní střídavě jeden tmavý a jeden světlý kousek. Hotový moučník kolem dokola i nahoře potřeme zbylou náplní a posypeme piškoty, ořechy nebo mandlemi. Necháme ztuhnout a krájíme šikmo, aby byl každý ukrojený řez dvoubarevný. Přeji dobrou chuť!


Nezhasínat obrazovku

Suroviny

Nezhasínat obrazovku

Suroviny

Zkopírovat neoznačené suroviny ze seznamu