Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo
Uživatelský
recept

Metrový moučník

Popis receptu: 
Autor:
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Počet porcí:
Doba přípravy:

Ingredience

    Těsto: 4 vejce 1 a půl hrnku moučkového cukru 12 lžíc vlažné vody a oleje 1 a půl hrnku polohrubé mouky prášek do pečiva 2 lžíce kakaa Náplň: 2 hrnky mléka 2 vanilkové pudinky 1 kostka másla půl hrnku moučkového cukru 1 žloutek mleté piškoty ořechy nebo mandle

Příprava jídla

Z bílků ušleháme tuhý sníh, přidáme cukr a dobře ušleháme. Postupně vmícháme žloutky, vodu, olej a nakonec mouku s práškem do pečiva. Těsto rozdělíme na 2 poloviny. Do jedné přidáme kakao nebo roztopenou hořkou čokoládu, kterou doporučuji - tmavé těsto je moc dobré, množství záleží na vás. Já dávám půl tabulky čokolády. Obě těsta zvlášt upečeme ve dvou formách srnčího hřbetu, které dobře vymažeme a vysypeme krupicí nebo hrubou moukou. Upečené a vychladlé nakrájíme na plátky. Náplň: Z mléka a vanilkového pudinku uvaříme pudink, necháme vychladit. Máslo utřeme s cukrem a postupně přidáváme vychladlý pudink a žloutek. Upečené plátky plníme přímo na podnosu tak, že slepujeme náplní střídavě jeden tmavý a jeden světlý kousek. Hotový moučník kolem dokola i nahoře potřeme zbylou náplní a posypeme piškoty, ořechy nebo mandlemi. Necháme ztuhnout a krájíme šikmo, aby byl každý ukrojený řez dvoubarevný. Přeji dobrou chuť!
REKLAMA

Přidat komentář