Suroviny
300 g kuřecích řízků, nakrájených na velké nudličky (lze nahradit krevetami)
olivový olej
zázvor
čerstvá chilli paprička
mrkev
žampiony
brokolice, skvělé jsou i hráškové lusky
kokosové mléko –síť prodejny Albert, Makro
curry pasta (červená nebo zelená) – síť prodejny Albert, Makro
rybí omáčka
sůl, pepř, třtinový cukr
bazalka nebo koriandr
rýže
Na olivovém oleji orestujeme očištěný a na plátky nakrájený zázvor a chilli, přidáme osolené, opepřené kuřecí maso nebo krevety, dále třtinový cukr a rybí omáčku, 3 minuty restujeme. Zalijeme kokosovým mlékem, podle výběru přidáme curry pastu (červená je ostřejší). Mrkev nakrájíme na nudličky a společně s žampiony, které necháme v celku vložíme do směsi, brokolici natrháme na větší růžičky a přidáme ke konci, aby se nerozvařila. Snažíme se, aby zelenina byla křupavá a ponechala si svou barvu a čerstvou chuť. Nakonec natrháme koriandr nebo bazalku. Podáváme s rýží a snítkou čerstvých bylinek. Dobrou chuť!
TIP: Curry pastu můžete vyměnit za omáčku chilli basil sauce (taktéž síť Albert).