Kuchařky Apetit DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo
Uživatelský
recept

Nejlepší mřížkový koláč

Popis receptu: 
Autor: Magdaléna Zemanová
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Počet porcí:
Doba přípravy:

Ingredience

    Na koláčovou formu:
    1 hrnek polohrubé mouky
    1 hrnek hladké mouky
    1 hrnek cukru
    100 ml oleje
    1/2 sáčku vanil. cukru
    1/2 sáčku kypřicího prášku
    2 žloutky (nebo 1 celé vejce)
    trochu mléka
    tvaroh, vejce, cukr a mléko na náplň
    vejce na potření
    Na plech pečte z dvojité dávky.

Příprava jídla

Všechno hezky smícháme. Nejdříve za pomoci robota, ale ke konci je nejlepší ruka. Těsto konzistence jako na linecké dáme na chvíli odpočinout do lednice. Část uleželého těsta dáme stranou, zbytek vyválíme (vymačkáme) do formy. Potřeme tvarohem, který jsme si rozmíchali s vajíčkem, cukrem a mlékem. Ze zbylého těsta vytvoříme mřížky. Můžeme to tak i nechat, ale já doporučuji do jednotlivých „okének“ (vždy ob jedno) dávat lžičku výrazné marmelády. Pak už stačí jen pomazat mřížky vajíčkem a péct dorůžova.
REKLAMA

Přidat komentář