V horké vodě uvaříme podle návodu nudle/tagliatelle.
Omáčka: Na olivovém oleji zpěníme cibulku a přidáme na kostičky nakrájený lilek, který krátce podusíme. Přidáme nasekaný (ne prolisovaný) česnek a jemně pokrájená rajčata. Když začne česnek uvolňovat vůni, přidáme rajčatové protlaky a bazalku a provaříme. Podáváme na předehřátém talíři, sypané sýrem italského typu (např. parmazánem).
Omáčka: Na olivovém oleji zpěníme cibulku a přidáme na kostičky nakrájený lilek, který krátce podusíme. Přidáme nasekaný (ne prolisovaný) česnek a jemně pokrájená rajčata. Když začne česnek uvolňovat vůni, přidáme rajčatové protlaky a bazalku a provaříme. Podáváme na předehřátém talíři, sypané sýrem italského typu (např. parmazánem).