Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo
Uživatelský
recept

Zelí z Veveří s kuřecím masem

Popis receptu: 
Autor:
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Počet porcí:
Doba přípravy:

Ingredience

    800–1000 g kysaného zelí
    koření – po 10 kuličkách (vše nahrubo podrtit):
    nové koření
    celý pepř
    jalovec (nutné)
    1 bobkový list
    1 lžíce cukru krystal (podle chuti)
    sůl
    olej
    cca 100 g maďarské klobásy - čabajské, dunajské apod.
    šťáva ze zelí, bílé víno
    kuřecí stehna zbavená kůže – jedno na osobu
    příloha: vařené brambory, chléb

Příprava jídla

Do pekáče rozprostřu vymačkané zelí smíchané s kořením, solí, cukrem a nadrobno nakrájenou klobásou. Pokapu olejem a navrch položím osolená kuřecí stehna. Podleju šťávou ze zelí nebo bílým vínem. V troubě rozehřáté na 120 až 140°C celou dávku asi 3/4 hodiny „propařím“. Pak na 20 až 30 minut zvýším teplotu na 200 °C a vše dopeču. Po celou dobu pečení podlévám výpekem, případně přidám zelnou šťávu (bílé víno). Jako přílohu dávám v páře vařený brambor.
REKLAMA

Přidat komentář