Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Těstoviny s brokolicovým pestem

Variace na italskou klasiku. Místo brokolice můžete zkusit mražený hrášek.
Vydání: 2004/10
Autor:
Hodnocení:
16 (hlasů)
Počet porcí: 4
Doba přípravy: Do 30 minut
P
Italská

Ingredience

    • 400 g silných krátkých těstovin (penne, kolínka, vřetena)
    • 250 g brokolice rozdělené  na růžičky
    • 1 oloupaný stroužek česneku
    • 1 velký citron
    • 1/2 lžičky sušeného rozdrceného   chilli
    • 3 lžíce piniových oříšků
    • 5 lžic extra panenského olivového oleje
    • 3 lžíce nastrouhaného parmazánu
    • sůl a pepř na dochucení

Příprava jídla

1. Uvařte těstoviny a brokolici. Těstoviny povařte ve velkém hrnci s osolenou vodou podle pokynů na obalu. Mezitím přiveďte k varu slanou vodu v menším hrnci a čtyři minuty v ní vařte brokolici.
2. Připravte ,pesto‘. Uvařenou brokolici slijte a vraťte do hrnce. Lehce ji rozmačkejte mačkadlem na brambory, kvedlačkou či vidličkou. Přidejte rozdrcený česnek a jemně nastrouhanou citronovou kůru, chilli a piniové oříšky. Citron rozkrojte napůl a dejte stranou.

3. Smíchejte a podávejte. Těstoviny slijte a vraťte do hrnce. Vmíchejte do nich brokolicové ‚pesto‘ a směs pokapejte šťávou z půlky citronu. Pak těstoviny ještě zalijte olivovým olejem a bohatě osolte a opepřete. Nakonec k nim přidejte nastrouhaný parmazán, všechno dobře promíchejte a podávejte.
Nahlásit chybu v receptu

Komentáře

Obrazek uzivatele
Brokolici jsem rozmačkala v bazalkovém pestu, báječně doplnilo chuť celého pokrmu.
Obrazek uzivatele
Recept se nachází v č.10/04, str.13
Obrazek uzivatele
Tento recept vařím již několik let, doporučuji přidat do hrcne k těstovinám a "pestu" nakrájené sušené rajčata nakládané v olivovém oleji a černé olivy. Jídlo bude ještě chutnější a šťavnatější.

Přidat komentář