Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo
Uživatelský
recept

Rebarborový koláč

Popis receptu: 
Autor: Patrik Michl
Hodnocení:
6 (hlasů)
Počet porcí:
Doba přípravy:

Ingredience

    Na kaši:
    Na dortovou formu:
    1/3 l mléka
    3 lžíce krupice
    1 lžíce cukru
    Na těsto:
    70 g cukru
    70 g másla
    210 g polohrubé mouky
    1 žloutek
    1 prášek do pečiva
    trocha mléka
    Na rebarboru:
    300 g rebarbory
    100 g cukru
    1 lžička skořice
    Na drobenku:
    150 g hrubé mouky
    150 g cukru
    100 g másla
    + tuk na vymaštění formy
    Na sníh:
    sníh z 1 bílku a 1 lžičky cukru

Příprava jídla

1. Uvaříme krupicovou kaši z 1/3 l mléka, 3 lžic krupice, 1 lžíce cukru, necháme vychladnout.
2. Připravíme těsto ze: 70 g cukru, 70 g másla, 210 g polohrubé mouky, 1 žloutku, 1 prášku do pečiva (bude-li potřeba, přidáme trochu mléka).
3. 300 g rebarbory oloupeme a nakrájíme na kousky, smícháme se 100 g cukru a 1 lžičkou skořice.
4. Připravíme drobenku ze 150 g hrubé mouky, 150 g cukru a 100 g másla.
5. Těsto přemístíme do vymaštěné formy, na těsto rozetřeme krupicovou kaši, poklademe rebarborou a posypeme drobenkou. Pečeme ve vyhřáté troubě na 160/140 stupňů. Těsně před dopečením koláč potřeme sněhem z bílku a 1 lžičky cukru. Necháme dopéct. Sníh krásně zrůžoví. Spojení krupicové kaše a rebarbory je výborné.
Koláč nejlépe chutná vychlazený.
REKLAMA

Přidat komentář