Kuchařky Apetit DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo
Uživatelský
recept

Hermelín s jahodovým pyré

Popis receptu: 
Autor: Patrik Michl
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Počet porcí:
Doba přípravy:

Ingredience

    Pro 4 osoby:
    4 kulaté sýry typu Hermelín, nejlépe kozí
    1 kg čerstvých jahod
    200 g želírovacího cukru 2 : 1
    4 vejce
    8 vrchovatých lžic polohrubé mouky
    8 lžic suchého bílého vína
    1 rovná lžička soli
    2 rovné lžičky solamylu
    olej na smažení

Příprava jídla

1. Jahody omyjeme a osušíme. 500 g jahod rozmixujeme najemno, smícháme s želírovacím cukrem a necháme prosladit.
2. Zbylé jahody nakrájíme na malé kousky, vmícháme do pyré a uložíme do lednice, nejméně na 2 hodiny.
3. Z ostatních surovin (kromě oleje) umícháme husté těstíčko a necháme 20 minut odpočívat.
4. U sýrů dáme pozor, abychom nepoškodili vrchní bílou kůrku (sýr by pak mohl vytéct), obalujeme je v těstíčku a smažíme ve vysoké vrstvě oleje, nejlépe ve fritéze. Přebytečný tuk odsajeme na papírové utěrce.
5. Na talíři upravíme s jahodovým pyré a zdobíme snítkou meduňky, v ideálním případě žlutým květem lichořeřišnice se zeleným lístkem.

Pozn. Možná vám zbyde těstíčko, to podle velikosti sýrů. Raději jsem uvedla větší množství. Velmi dobře se hodí také na smažení ovoce, masa a ryb. Například pikantně okořeněné kousky kuřecího masa v těstíčku na listovém salátu nemají chybu. Místo vína můžeme použít pivo, mléko (pro děti na ovoce) nebo i jen vodu.
REKLAMA

Přidat komentář