Kuchařky Apetit DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo
Uživatelský
recept

Zapečená dýně Hokkaido s česnekem a kozím sýrem

Popis receptu: 
Autor: Patrik Michl
Hodnocení:
4 (hlasy)
Počet porcí:
Doba přípravy:

Ingredience

    1 středně velká dýně Hokkaido (má asi 1,5–2 kg) nebo 1 kg mladých cuket

    Na směs:

    1 kozí sýr tvarohového typu (asi 150 g–200 g)
    3–5 stroužků česneku
    provensálské bylinky (možno i kostky bylinek v soli – Natur Compagnie; ale pak už nesolit)
    sůl nebo sójová omáčka
    1–2 lžíce oleje (olivový nebo sezamový)
    3–5 lžic teplé vody

Příprava jídla

Všechny přísady kromě dýně (nebo cuket) rozmixujeme. Dýni rozkrojíme, vydlabeme semínka a nakrájíme na půlměsíčky asi ½ cm tlusté. (Cukety jen podélně rozkrojíme, pokud nám připadají dlouhé, tak ještě rozpůlíme.) Dáme na plech, zalijeme bylinkovou směsí s česnekem, šoupneme do trouby a 20–30 minut zapékáme (cukety stačí polovinu uvedené doby). Asi při 180 °C. Já jídlo dělám na chalupě a tam máme pouze pec na dřevo, takže zatopím přibližně na 2–3 polínka.
Zapíjejte dobrým červeným vínem…
REKLAMA

Přidat komentář