Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Čínská kukuřičná polévka s kuřetem

Tahle skvělá a rychlá polévka s lahodnou kukuřicí nám jistě připomíná doby, kdy jsme u babičky loupili na poli mladé kukuřičné klásky
Vydání: 2004/10
Autor:
Hodnocení:
6 (hlasů)
Počet porcí: 4
Doba přípravy: Do 30 minut
P
Polévka Asijská

Ingredience

    • 800 g sterilované nebo mražené  kukuřice
    • 2 kostky drůbežího vývaru nebo 2 lžíce granulovaného
    • 4 jarní cibulky, nakrájené
    • 200 g vařeného, pečeného nebo grilovaného kuřecího masa
    • lžíci kukuřičného škrobu (maizeny)
    • 2 velká vejce
    • špetku chilli
    • sůl a pepř na dochucení
    • lžíci sezamového oleje na zakapání

Příprava jídla

1. Kukuřici dejte do hrnce, zalijte půl litrem vody, rozdrobte
do ní bujonovou kostku a přisypte koření. Na středním plameni přiveďte za občasného zamíchání k varu. Očistěte a pokrájejte cibulky a kuřecí maso.

2. Škrob rozmíchejte ve dvou lžících studené vody a přilijte do vroucí polévky. Stáhněte plamen a míchejte, dokud polévka nezhoustne. V této fázi ji můžete ponorným mixérem trochu rozmixovat, aby se některá zrnka kukuřice rozdrtila a jiná zůstala v celku. Přidejte tři čtvrtiny pokrájené cibulky, všechno maso a chvíli povařte.

3. Vejce ušlehejte vidličkou a vypněte plotnu. Pomalu a za stálého míchání do polévky vlévejte vejce a promíchávejte je vidličkou, aby tuhnoucí vajíčko utvořilo tenké nudličky. Podle chuti dosolte a opepřete. Podávejte se zbylou cibulkou, a pokud chcete, pokapejte sezamovým olejem.
Nahlásit chybu v receptu

Komentáře

Obrazek uzivatele
a
Obrazek uzivatele
Recept se nachází v č.10/04, str.14
Obrazek uzivatele
Něco tak jednoduchého, výborného už jsem dlouho nejedla.... ;-)

Přidat komentář