Kuchařky Apetit DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo
Uživatelský
recept

Špagety ve smetanově-lanýžové omáčce s hřiby

Popis receptu: 
Autor: Filip Oščádal
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Počet porcí:
Doba přípravy:

Ingredience

    špagety na 2 porce
    1 lžička kari
    1 balení 12% smetany
    cca 1 polévková lžíce polohrubé mouky
    asi 10 ks sušených hřibů
    bazalka
    sůl
    čajová lžička drceného lanýže v olivovém oleji
    strouhaný sýr
    rajče
    petrželka

Příprava jídla

Špagety dáme vařit v osolené vodě, do které přidáme lžičku kari, kvůli barvě. V menším hrnci rozmícháme smetanu s moukou, přidáme hřiby a dáme vařit. Jakmile omáčka zhoustne, ochutíme ji solí a bazalkou, přidáme lanýžovou pastu. Špagety scedíme, prolijeme horkou vodou a ve větší nádobě smícháme s omáčkou. Důkladně promícháme, nandáme na talíře a dozdobíme strouhaným sýrem, rajčaty a snítkou petržele. Dobrou chuť, je to fantastické!
Doba přípravy: cca 20 minut.
REKLAMA

Přidat komentář