Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Kotletky s jablkovým čatní

Zázvor a kurkuma dodá vepřovému pikantní nádech a šťáva získá na výraznosti. Dobře ladí také s nasládlou chutí dušených jablek

Vydání: 2004/10
Autor:
Hodnocení:
5 (hlasů)
Počet porcí: 4
Doba přípravy: Do 30 minut
P
Asijská

Ingredience

    • 8 vykostěných vepřových kotlet,  každou o váze 150 g
    • 4 lžíce olivového oleje
    • 1 velkou cibuli, nakrájenou  na kostičky
    • 4 zelená jablka, nakrájená na kostičky
    • 2 lžíce octa rozmíchaného s 1 lžící  cukru
    • hrst rozinek, nejlépe zlatých
    • lžičku mletého zázvoru a kurkumy
    • sůl a pepř, případně chilli
    • snítku tymiánu na ozdobu

     

Příprava jídla

1. Na větší silnostěnné pánvi rozpalte polovinu oleje a ze všech stran na něm opečte naklepané maso. Pokud si nejste jisti, jestli je dostatečně křehké, mírně ho posolte, podlijte třemi lžícemi vody a čtvrt hodiny duste. Pak ho přesuňte na mísu a uchovejte v teple.

2. Vlijte na pánev zbylý olej a opečte na něm cibuli i kostičky jablek. Přilijte ocet s cukrem, vsypte rozinky, směs okořeňte, přikryjte poklicí a krátce poduste.

3. Přesuňte kotlety na talíř, přelijte přes ně jablkové čatní a ozdobte tymiánem. Podávat můžete s rýží, ale stačí i bageta nebo chléb.
Nahlásit chybu v receptu
REKLAMA

Komentáře

Obrazek uzivatele
bylo to moc dobré - trochu víc jsem přisladila - jablka byly hodně kyselé, podruhé nebudu dávat cibuli a jablka dohromady, napřed cibulku opeču, pak přihodím zbytek. a na konci jsem dala na rozdíl od receptu trochu vody, aby byl náznak sosiku.

Přidat komentář