
Uživatelský
recept
recept
Sladké maso
Popis receptu:
Autor: Michaela Červená
Počet porcí:
Doba přípravy:
Ingredience
-
med
hořčice
slunečnicový olej
vlašské ořechy
vepřové maso
cibule
sůl a pepř
Příprava jídla
Smíchejte tři stejné díly (cca deci od každého) oleje, hořčice a medu (ideální je tmavý lesní). Do směsi namočte vlašské ořechy. Lehce naklepejte vepřové maso (ideální je panenka, případně kotlety), nařízněte kraje, aby se při smažení nekroutily, osolte, opepřete a zprudka opečte. Rozpalte troubu na 180 stupňů, do zapékací mísy naklaďte plátky masa (naliji na ně většinou i zbytek oleje ze smažení), poklaďte osminkami cibule a zalijte směsí s ořechy. Pečte do změknutí masa (cca 25 minut). Nejlépe chutná s opečenými bramborami nakrájenými na plátky a posypanými hrubě namletým čerstvým pepřem.
Přidat komentář