Kuchařky Apetit DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo
Uživatelský
recept

Lasagne se šunkou a olivami

Popis receptu: 
Pro 4 osoby Příprava 10 minut, pečení 15 minut, cena za porci 42 Kč
Autor: Zuzana Vojtěchová
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Počet porcí: 4
Doba přípravy: Do 30 minut

Ingredience

    250 g plátků čerstvých lasagní nebo 200 g sušených (ty co se nemusejí předvařovat) sůl a pepř 1 lžíce oleje 1 velký stroužek česneku, podrcený 2x 400 g konzervy sekaných rajčat s bylinkami 8 plátků šunky pořádná hrst zelených oliv 2 vejce 150 g krémového bílého jogurtu 50 g čedaru, nastrouhaného + trocha navíc

Příprava jídla

Troubu zahřejte na 190 stupňů, horkovzdušnou na 170 stupňů. Plátky čerstvých lasagní 5 minut povařte ve vroucí osolené vodě. Mezitím zahřejte olej ve veliké pánvi vhodné i do trouby a minutu na něm pečte česnek. Přilijte rajčata, 5 minut nechte mírně odpařovat. Osolte a opepřete, nalijte do mísy. Plátky těstovin, šunku, rajčatovou omáčku a olivy navrstvěte do pánve tak, aby vám na vrchní vrstvu zůstala trocha omáčky aoliv. Nemusíte být přitom nijak pečliví - šunku klidně nechte zkrabacenou a těstoviny vyboulené tam, kde jsou olivy. Prošlehejte vejce, jogurt a většinu sýra, osolte a opepřete, pak nalijte na těstoviny. Posypte ještě trochou sýra a opepřete, potom pečte asi 15 minut, aby sýr zezlátl a povrch ztuhl. Podávejte se zeleným salátem.
REKLAMA

Přidat komentář