Kuchařky Apetit DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo
Uživatelský
recept

Houbová polévka z čerstvých hub

Popis receptu: 
Tahle polévka nejde vařit ze sušených hub a je to první jídlo, které jsem se naučila vařit. Bylo to o prázdninách u babičky a mojí motivací bylo, že tuhle polévku miluju a chci si ji vařit kdykoli se mi zachce.
Autor: Erika Čeřovská
Hodnocení:
19 (hlasů)
Počet porcí: 4
Doba přípravy: Do 30 minut

Ingredience

    minimálně 3 až 4 čerstvé houby (hřiby, podoubáky, babky, křemenáče...), 3 větší syrové brambory, lžíce a půl polohrubé mouky, půl hrnku mléka, 1 vejce, kmín, sůl

Příprava jídla

Houby očistíme a nakrájíme na větší kousky, brambory oloupeme a nakrájíme na kostičky. Obojí dáme vařit do litru a půl studené vody, osolíme, okmínujeme. Připravíme si kašičku z půl hrnku mléka a lžíce a půl polohrubé mouky. Když jsou brambory skoro měkké, zavaříme mléčnou kašičku do polévky a necháme 5 minut povařit. Nakonec pustíme do polévky syrové vejce a rozmícháme vidličkou. Podle chuti dosolíme a můžeme ještě na talíři okyselit troškou octa nebo citronové šťávy.
REKLAMA

Přidat komentář