Kuchařky Apetit DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Naložená zelenina po italsku

Neobvykle, ale lahodně naloženou zeleninu podávejte jako předkrm – s několika plátky pršutu, pikantního italského suchého salámu a s chlebem.
Vydání: 2004/10
Autor:
Hodnocení:
1 (hlas)
Počet porcí: 6-8
Doba přípravy: Více než hodinu
Louhování a sušení: 1,5 hod
P
Zelenina Středomořská

Ingredience

    • 1 malý lilek, nakrájený na tenká kolečka
    • 1 cuketu, nakrájenou na tenká kolečka
    • 1 červenou a 1 žlutou papriku, zbavené semen a nakrájené na proužky
    • 2 lžíce soli, nejlépe hrubozrnné
    • 200 ml octa, nejlépe bílého vinného
    • 200 g smíchaných zelených a černých oliv
    • 1 lžičku sušeného oregana
    • 1 větvičku čerstvého nebo sušeného tymiánu
    • 300 ml oleje s citronem, bazalkou nebo chilli
    • 8 zrnek černého pepře

Příprava jídla

1. Lilek, cuketu a papriky naspyte do misek (každý druh zeleniny zvlášť) a hojně posypte solí. Nechte minimálně hodinu odstát.

2. Opláchněte zeleninu ve studené vodě. Ocet a 200 ml vody nalijte na pánev a přiveďte k varu. Vhoďte do směsi plátky lilku a vařte je, dokud nezměknou (trvá to kolem tří minut). Pak je pomocí děrované lžíce vyjměte na kuchyňský papír. Stejný proces zopakujte s cuketou a paprikami. Na kuchyňském papíru nechte zeleninu sušit půl hodiny.

3.
Zavařovací sklenici o objemu 750 ml, opatřenou patentním uzávěrem, vypláchněte vařící vodou a pak střídavě vrstvěte olivy a zeleninu.

4.
Na mírném ohni zahřívejte na pánvi asi tři minuty ochucený olej a černý pepř. Vlijte k zelenině a nechte vychladnout. Pak sklenici uzavřete a dejte na dva týdny do lednice. Podávejte při pokojové teplotě.
Nahlásit chybu v receptu
REKLAMA

Komentáře

Obrazek uzivatele
Recept se nachází v č.10/04, str.36

Přidat komentář